Design

Het ontwerp van de Glasbeek doorloop- of kamersproeitunnel weet optimale prestaties uitstekend te combineren met een bescheiden energieverbruik. Voor het sproei voorbehandelen van alle soorten metalen heeft Glasbeek de juiste oplossing.

Functionaliteit

Zorgvuldig ontwikkelde technologieën ontlasten de gebruiker op betrouwbaarheid, functionaliteit en onderhoud. Standaard wordt iedere sproeitunnel bij Glasbeek op basis van de nieuwste ontwikkelingen op gebied van chemie, technologie en betrouwbaarheid ontworpen.

Prestaties

Lager verbruik van water, chemicaliën, elektra en gas hoeft niet ten koste te gaan van de efficiency en kwaliteit van een perfecte conversielaag op de door u te behandelen metalen.

Uitvoeringen

Iedere duurzame voorbehandelingsinstallatie wordt door Glasbeek op uw product en gewenste voorbehandeling berekend en geconstrueerd. De standaard al complete Glasbeek sproeitunnel is eenvoudig uit te breiden met zorgvuldig samengestelde opties om de installatie nog beter op uw persoonlijke wensen af te stemmen.

 
 

Achter iedere duurzame Glasbeek doorloop- of kamer sproeitunnel staat meer dan 100 jaar ervaring en ontwikkeling. Bij de fabricage worden uitsluitend de beste materialen gebruikt die garant staan voor een lange levensduur en minimale onderhoudskosten.
Alle verwarmde procesbaden worden verwarmd met een CV-ketel met lage belasting van de verbrandingsruimte voor schone verbranding met lage uitstoot van stikstofoxide. De CV-ketel wordt voorzien van een duurzame brander die is uitgerust met een digitaal verbrandingsmanagement voor een spaarzame werking en eenvoudige bediening en onderhoud.
Glasbeek selecteert de industriepompen zorgvuldig op een combinatie van het werken onder zware omstandigheden en een hoge betrouwbaarheid. Frequentieregeling op de pompen past het toerental van de motor aan en daarmee de capaciteit en opvoerhoogte van de pomp aan de exacte capaciteitsbehoefte. De toerenregeling verhoogt het energiebesparingspotentiaal van pompen tot 60%.
Het spoelwaterverbruik minimaliseren door spoelbaden in cascade te zetten en gebruik te maken van een automatische spoelwaterregeling op geleidbaarheid.
De verwarmde procesbaden worden automatisch buiten de productie-uren opgestart. Verdere optimalisatie in gebruiksgemak kan worden bereikt met automatische niveaubewaking, spoelwaterregeling, chemicaliën doseersystemen, etc.
Pompen en ventilatoren worden automatisch en gefaseerd in- en uitgeschakeld bij Start Stop van de productie. De Start Stop functie ondersteunt u bij het bereiken van een bijzonder efficiënt energie- en waterverbruik.
Het effectief afblazen van water dat op het product achterblijft na de voorbehandeling, zorgt ervoor dat er minder energie in de water droogoven nodig is om het product te drogen.
Voor elke voorbehandelinginstallatie leveren wij een passende oplossing voor proceswaterbereiding, waterrecycling en afvalwaterzuivering.
Zorgvuldig ontwikkelde technologieën zijn op het Touchscreen te monitoren en te bedienen in een overzichtelijk PLC-menu. Assistentie op afstand is met een internetaansluiting snel en gebruiksvriendelijk.

glasbeek button 232px